VPS

Faktafinans
vps

För och nackdelar med en VPS

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Om du någonsin har hört förkortningen VPS, så står detta för virtual private server. Detta innebär enkelt sagt en server som är virtuell. När man talar om en virtuell server, så handlar det inte om en fysisk masking utan om en motsvarighet till en fysisk masking som är helt och hållet virtuell.

Det absolut vanligaste scenariot är att man kör en VPS på en webbserver.

Varför använder man virtuella servrar?

Genom att du väljer att använda dig av en virtuell server, så kommer du betydligt enklare kunna hantera samt konfigurera servrar. Då dessa inte på samma sätt är knutna till hårdvaror, det vill säga, den fysiska enheten. Detta innebär att en leverantör kan välja att hantera själva hårdvaran, samtidigt som du kan hantera all mjukvara på din VPS.

Det är även väldigt enkelt att sedan justera ens VPS, för att göra den ännu mer kraftfullare. Detta kan göras genom att man kanske ger den större processorkapacitet eller arbetsminne.

Man kan helt enkelt säga att en VPS är en server i en server helt enkelt. Största fördelen med en VPS är att den kan alltid justeras baserat på dina egna behov.