Webbhotell

Faktafinans
webbhotell

FaktaFinans.se är hemsidan för dig som letar efter de bästa och mest prisvärda webbhotell. Vi har rannsakat internet, för att hitta de absolut bästa plattformarna, för dig som vill komma igång med ett webbhotell, som erbjuder en bra upptime samt bra priser. I vår topplista så kommer du att hitta de bästa webbhotell i Sverige, rangordnat ifrån bäst till lite sämre.

Efter att du har valt ut ett webbhotell i vår topplista här nedan, så är det dags för dig att köpa din domän, och sedan lägga upp dina hemsidor.

Vår topplista - Webbhotell bäst i test

I våran topplista på de absolut bästa webbhotell Sverige, så har vi rangordnat alla de bästa webbhotell, utifrån hur billiga de är, hur snabba de är, samt hur användarvänliga deras kontrollpaneler är. Sedan även på hur hjälpsamma deras support är. VI tycker att detta är bland de absolut viktigaste punkter, när det kommer till att köpa webbhotell online.

Det är även väldigt viktigt att ett webbhotell online, har en bra upptid. Detta så att din hemsida inte kommer att ligga nere, under en längre period. Sedan ska man alltid även kolla på prestandan, då du inte vill skapa en hemsida och ha att den har lång och seg upptid.

Du ska inte heller underskatta hur viktigt det faktist är med en bra support. Dom ska alltid finnas där för dig, oavsett om det är genom livechatt eller telefonsupport. Du ska alltid kunna ha det lätt och enkelt att, kunna komma i kontakt med dem, när du behöver hjälp.

Vår topplista ljuger ej

Du känner säkert till att nästa alla webbhotell säger att de är de mest stabila och snabbaste, samt att de har en underbar support, och en bra kontrollpanel. Dock är sanningen den att det inte finns något webbhotell som prickar rätt på alla punkter.

Dock ska du känna till att alla de webbhotell, som vi listar i vår topplista är bra. Detta då vi inte tagit med de som erbjuder dålig vilkor eller alternativ.

Välja rätt Webbhotell

Om du verkligen känner att du kommer satsa stort och hårt på att bygga hemsidor, och känner att du vill ha hjälp med hemsidan, så rekommenderar vi dig att du väljer ett webbhotel online, som både har en bra support samt stort utrymme.

Det är även väldigt viktigt att du kan koppla upp ett flertals olika domännamn på ditt valda webbhotell. Det ska helst även finns obegränsat med kostnadsfria databaser. Det kan även vara så att du kommer behöva, ett större utrymme, speciellt om du ska ha ett flertals hemsidor med mycket content så att säga.

Om du ska ha en eller några få hemsidor

Du måste veta om du enbart ska ha ett par mindre hemsidor, eller om du ska ha ett flertals större hemsidor. Om det är så att du ska ha större hemsidor, så kommer du även att behöva mer och större utrymme. Det viktigaste när det kommer till att köpa ett webbhotell, är att den är stabil samt att det finns en bra support.

Om du är företagare

Om det är ett hemsida för ditt bolag, som du planerar att starta upp, så är det extra viktigt att ditt valda webbhotell, är stabilt samt snabbt. Speciellt om du ska sälja varor och produkter på din hemsida. Om en hemsida är väldigt viktigt för driften av ditt bolag, så rekommenderar vi här hos FaktaFinans, dig verkligen att du inte snålar, när det kommer till att köpa ett webbhotell i Sverige.

Om det skulle kosta dig nån extra hundralapp eller så, då kommer det att vara värt det, för den servisen du kommer att ha. Du kanske även ska kolla på att köpa en VPS eller en dedikerad server. Detta beror dock på hur viktig din hemsida egentligen kommer att vara för ditt bolag.

Rådgivning från webbhotells.se

Om du inte är så kunning, när det kommer till att välja ett bra webbhotell, så kan du alltid kontakta oss här hos FaktaFinans, så kommer en av våra medarbetare hjälpa dig direkt i vår live chatt. Vi kommer alltid att rekommendera ett webbhotell utifrån det du söker samt behöver. Du kan alltid med läsa mer om vad exakt ett webbhotell är hos Wikipedia.

Webbhotell 2024

Efter Corona pandemin,så har det troligen aldrig vart viktigare att vara online, än det är idag. Det var allt fler företag som valde att starta upp en hemsida, under denna period. Sökningar på ord som hemsida och webbhotell, exploderade verkligen under 2022. Och vi är säkra på att denna trenden kommer att fortsätta i 2024 och 2025.

Webbhotellsguiden: 1 - 6 steg vad du ska tänka

1. Dyrt eller billigt webbhotell – vad bör man välja?

Det är inte alltid så enkelt att välja ett bra webbhotell Sverige. Det finns ett flertals olika aspekter som du borde kolla på, innan du gör ditt val, så att säga. En av dessa faktorer, är helt klart priset. Dock betyder ett högre pris, att själva tjänsten är bättre? Kommer du verkligen få mer, om du väljer att betala mer. Eller ska du helt enkelt välja billiga webbhotell? Detta kommer vi att gå genom här:

Fördelar med billiga webbhotell

Det kommer så klart både fördelar och nackdelar med billiga webbhotell. Dock så är den största fördelen med billiga webbhotell att du får ett lägre pris. Detta brukar oftast vara det som lockar de mesta klienterna. De som vanligtvis väljer billiga webbhotell, är de användare som inte tidigare har använt sig av hemsidor tidigare, och just därför inte är så kunniga. Detta kan handla om en bloggare ,eller någon som precis startat ett aktiebolag eller liknande. Det kan även handla om personer, som har en begränsad budget. De kanske helt enkelt vill ha en hemsida snabbt, för att kunna få upp en profil för deras bolag.

En annan stor fördel med billiga webbhotell, är att även om de faktist kommer att erbjuda dig alla de grundläggande funktioner som behövs. För dig som nybörjare är det absolut en fördel, om du inte är så kunnig inom IT. Det är alltför många avancerade verktyg, som kan kännas för avancerat för många nybörjare.

Nackdelar med billiga webbhotell

Den största nackdelen med billiga webbhotell är helt klart att deras support, inte är så bra. Det vanligaste är att deras support är begränsad, vilket innebär att det kan ta flera dagar innan du får den hjälp du behöver. Detta är väldigt negativt, speciellt om du skulle behöva hjälp på med sajten. Som nybörjare så är det inte ohört att man stötter på mängder av problem, speciellt i början. Så här kan det vara en bra ide att välja ett Webbhotell hosting, som har lite erfarenhet och kunskap.

Sedan har du de billiga webbhotell som enbart är billiga under det första året. Att de erbjuder en låg kostnad, första året, för att sedan höja det, är ganska så standard.

Fördelar med dyrare webbhotell

Det finns ett antal stor fördelar med att välja dyrare webbhosting, än ett billigt webbhotell. Inte bara att du får en betydligt proffsigare support. Du kommer även att kunna komma i kontakt med dem dygnet runt, detta inkluderar på helgerna. De erbjuder oftast sin support på e-post, chatt och telefon.

Den andra fördelen med dyrare hosting, är att du kommer få betydligt flera verktyg att arbeta med. Det kan handla om att du får tillgång till domän och webbhotell, eller webbhotell wordpress. Det kan även handla om att du kommer få en bättre hastighet på ditt webhosting Sverige, samt bättre verktyg.

Om du vill ha bättre tjänster, som bättre säkerhet, så kommer det tyvärr även att kosta mer. Din hemsida kommer då att få skydd emot spam och annat strunt. Du kommer även kunna få tillgång till mer kostnadsfria plugins om det är webbhotell wordpress som du har. Detta kommer du att kunna installera med enbart ett fåtal knapptryckningar. Du har även högre skydd, samt mer pålitlig prestanda med dyrare webbhotell.

Nackdelar med dyrare webbhotell

Den mest uppenbara nackdelen med dyrar webbhotell, är helt klart priset. Du kommer inte kunna komma ifrån, att om du vill ha det bästa webbhotell, så kommer detta att kosta mer än billiga webbhotell. Dock ska du alltid känna till, att bara för att det är ett dyrare webbhotell, så innebär det inte alltid att du får bättre kvalitet. Det är egentligen inte större skillnad på dyra och billiga webbhotell, den största skillnaden är helt klart de bättre support och upptid.

Hur viktigt är priset i valet av webbhotell?

Detta beror helt och hållet på vad du söker. Man kan säga att priset på webbhotell, oftast inte är den drivande faktorn. Utan det handlar mest om själva kvaliteten helt enkelt. Man vill så klart slippa störningar och andra problem. Det ska helt enkelt fungera smort och enkelt.

Du behöver förstå, vad det innebär, när man talar om ett dyrt respektive billigt webbhotell. Ett billigt webbhotell kan kosta dig så lite som 20 kronor, varje månad. Ett dyrt webbhotell kan kosta dig så mycket som 150 kronor eller mer i månaden.

2. Varför är bra prestanda viktigt för webbhotell?