Telefonförsäljare

Faktafinans
Telefonförsäljning

Telefonförsäljning är ett jobb som framkallar många olika åsikter. För många är det ett arbete som ger en, chansen att utvecklas inom kommunikation och försäljning, medans andra ser det som ett arbete som är fyllt med hårt jobb och utmaningar. Men vad innebär det egentligen att vara en telefonförsäljare? Samt vilka fördelar har du som telefonförsäljare? Detta kommer vi att gå genom här i vår artikel.

Vi kommer även att kolla på varför jobbet som säljare över telefon, enbart kommer att bli mer och mer aktuellt i framtiden.

Hur jobbar en telefonförsäljare?

telefonförsäljareDet är telefonen som är en telefonförsäljares verktyg, och varje dag så kontaktar en telefonförsäljare nya samt befintliga klienter via telefon. Dagen för en telefon säljare brukar vanligtvis börja med att de har ett uppstarts möte med sitt team. Antingen på ett kontor eller via distansjobb. Där efter så börjar säljaren att kontakta potentiella klienter via en dialer eller en prospekting lista.
Din försäljning som en telefonförsäljare kommer antingen att ske till företag (B2B) eller till privatpersoner (B2C) i bägge fallen så kommer du behöva känna din klient, samt deras behov och önskemål. Sedan utifrån detta erbjuda dem den bästa lösningen. Detta för att även kunna bygga långvariga relationer med dina klienter.

Telefonförsäljarens roll i samhället

Telefonförsäljning är precis som namnet antyder, en typ av försäljning, där du som säljare kommer att kontakta klienter över telefon. Ditt mål är att sälja in en tjänst, vara eller produkt. Dock kan det ibland även enbart handla om att öka en medvetenhet om en viss produkt, utföra marknadsundersökningar, eller enbart boka in möten. Försäljning över telefon har funnits under en längre tid, och även trots digitaliseringen, så kommer telefonförsäljare alltid att ha en viktig roll för många bolag.

Det är telefonförsäljare är, är helt enkelt en kommunikativ bro mellan bolag och klienter. Det är dem som representerar ett bolag och dess produkter och tjänster. Deras sätt som de interagerar med klienter kommer att ha en stor betydelse för hur bolaget uppfattas. Detta är ett jobb som kräver att du har mycket skicklighet och tålamod. Detta eftersom det oftast kommer att vara mycket motgångar, i form av avvisningar och oengagerade samtal. Dock en telefonförsäljares lön kan verkligen bli påverkat positivt, om säljaren är duktig och skicklig.

Bygga självförtroende

En annan stor fördel med att vara en telefonförsäljare, är den personliga utvecklingen som du får. Det kan verkligen vara ett utmanande jobb, speciellt när du är helt ny till telefonförsäljning. Dock så kan svårigheten med att vara en telefonförsäljare, bli din katalysator för tillväxt. När du ständigt blir utsatt för nya situationer, som du måste hantera i stunden, så kommer du bli tvungen att anpassa dig själv, för att bli bättre.

Många av dom som börjar som telefonförsäljare brukar först känna sig osäkra i början. Dock efter ett mindre tag, så brukar man vänja sig med att tala med främlingar. Du kommer troligen ganska snabbt få ett antal framgångar, som det sedan är viktigt att du bygger på, och skapar dig själv större framgångar.

Att lära sig hur man ska övervinna sina egna osäkerheter och rädslor, är viktigt som telefonförsäljare, så desto mer samtal du tar, desto bättre säljare kommer du eventuellt att bli. Detta är verkligen den bästa vägen till att utvecklas som telefonförsäljare.

Flexibilitet och Möjligheter

Telefonförsäljning är även ett arbete som kan erbjuda dig en viss flexibilitet. Allt fler bolag erbjuder dig nu möjligheten att arbeta med telefonförsäljning via distansjobb eller att du kan jobba hemifrån. Detta innebär att du kommer kunna sitta hemma och tjäna pengar online. Detta är ganska så bekvämt.

Den flexibiliteten som du har med ett jobb som telefonförsäljare hemifrån, har en ganska så stor fördel, speciellt för dig som vill ha en bra balans mellan arbete och fritid.. Detta kan vara speciellt bra för studenter och föräldrar till mindre barn. Att ha den möjligheten att kunna anpassa dina arbetstider, samt arbetsplats, kommer absolut att vara helt oövervinnligt för dig.

Förutom att du kommer att ha en större flexibilitet som telefonförsäljare hemifrån, är att du kommer ha stora karriärmöjligheter inom telefonförsäljningsyrket. Det är vanligt att många som börjar som telefonförsäljjare, senare avancerar till större positioner inom företaget. Här blir de oftast team leaders, coachar eller väljer att starta upp eget bolag.

Ekonomiska Fördelar

En annan stor anledning till varför så många vill jobba som telefonförsäljare, är på grund utav de ekonomiska fördelarna. Allt fler säljarjobb erbjuder en telefonförsäljare en grundlön i samband med en provision. Detta innebär att om du är riktigt duktig, så kan du tjäna stora pengar som en telefonförsäljare. Desto mer du säljer, desto större telefonförsäljare lön, kommer du att få.

Med ett sådant lönesystem, så kommer du att bli belönad baserat på dina prestationer. Så är det tyvärr inte i många andra yrken. Detta tycker vi är både rättvist och absolut kommer att motivera dig som vill bli en telefonförsäljare. Detta kommer även leda till en intressant och dynamisk arbetsmiljö, där alla anställda kommer att pusha varandra för att bli bättre och bättre.

Lärdomar om människor

Att jobba som telefonförsäljare kommer även att ge dig en ganska sådan unik inblick i människors beteenden. Genom att du kommer att kommunicera med så många olika människor, så kommer du att stötta på många olika typer av människor, med olika personligheter och bakgrunder. Du kommer absolut att lära dig mycket om yrket och samtidigt kunna träna på dina sociala förmågor. Du kommer att veta hur du ska hantera olika typer av folk, från dom som är skeptiska, till arga till glada klienter.

Detta kommer att ge dig en riktigt bra erfarenhet som du kommer att kunna använda inom andra yrken i framtiden. Att kunna förstå sig på mänskligt beteende kan verkligen hjälpa dig i många olika situationer, både när det kommer till personligen, men även sedan professionellt. Du kommer att lära dig att lösa konflikter, kommunicera och även skapa starka och bra relationer.

Varför jobba som telefonförsäljare?

Det finns idag ett flertals anledningar till varför du skulle vilja jobba som en telefonförsäljare. Inte bara att en telefonförsäljares lön kan vara hög, men du kan även i många fall ha det flexibiliteten att du kan jobba på distans eller hemifrån.

När du börjar som telefonförsäljare så kommer du att få den utbildning som krävs, samt även få lyssna på ljudinspelningar ifrån tidigare säljare. Detta kommer att se till att du har allt du behöver för att lyckas som säljare.

Vad tjänar en telefonförsäljare?

Som telefonförsäljare så kommer du att ha en stor möjlighet att kunna påverka din egna lön. En telefonförsäljare lön brukar starta antingen med en provisions lön eller så startar man med en garantilön. Du kan sedan verkligen maximera din lön, utifrån din försäljning och egna förmåga.

Här rekommenderar vi att du fokuserar på att regelbunden lära dig mer och mer om försäljning. Detta för att förbättra dina chanser att bli en bättre säljare.

Kommunikationens kraft

När det kommer till telefonförsäljning och att vara en telefonförsäljare, så är kommunikation helt klart det viktigaste. Som telefonförsäljare så kommer du att fånga någon annans intresse, förmedla viss information på et övertygande och klart sätt. Du måste även kunna hantera en persons invändningar och kunna vända dessa till din fördel.

Om du vill lyckas som en telefonförsäljare, så kommer du behöva vara lyhörd och ha den förmågan att anpassa hur du kommunicerar, baserat på den klienten du talar med. Detta kommer att kräva en kombination av bra verbal förmåga och en förmåga att kunna läsa av personen du talar med.

För många människor så är telefonförsäljning den bästa skolan för att lära sig bra kommunikation. Du kommer snabbt att lära dig, hur du ska agera snabbt, tala tydligt och övertygande. Detta är färdigheter, som kommer att vara helt ovärderliga inom många yrken.  

Utmaningar och Motstånd

Självklart så är inte allt med jobbet som telefonförsäljare det bästa. Detta är ett jobb som är ganska så krävande. Både mentalt och känslomässigt. Att man konstant möter på motgångar som avvisningar och oengagerade kunder, är inte enkelt. Det kan till och med vara så att många kunder är arga när du ringer. Just därför är det 

För att du ska kunna lyckas som en telefonförsäljare, så är det viktigt att du är uthållig mentalt och inte tar saker personligt.

Det är även väldigt viktigt att du känner till att telefonförsäljning inte passar alla. Det krävs en viss personlighet för att lyckas som en bra säljare. Dock för dom som trivs med det och verkligen vill satsa hela vägen, så kan de gå hur långt som helst.

Sammanfattning

Telefonförsäljning är ett jobb som är så mycket mer än vad man först tror. Det handlar om självförtroende, kommunikation, flexibilitet och om förståelse. Detta är ett jobb som kan erbjuda dig både en professionell och personlig utveckling.

Samtidigt som du får alla möjligheter att tjäna bra med pengar. Dock är det ett yrke som kommer att kräva tålamod och uthållighet. Om du är redo för detta, så rekommenderar vi att du kontaktar oss hos FaktaFinans.se så hjälper vi dig hitta jobb som telefonförsäljare.