Lagerbolag

Faktafinans
lagerbolag

Att välja att starta aktiebolag, är ett bra sätt för många företagare samt entreprenörer att snabbt och enkelt kunna komma igång med sina aktiebolag. Vi kommer i denna artikeln att kolla på hur du snabbast kan starta ett lagerbolag online. Samtidigt kommer vi även gå genom fördelarna med ett lagerbolag samt allt du behöver ha i åtanke.

Vad är ett lagerbolag?

starta-lagerbolagEtt så kallat lagerbolag, är helt enkelt ett aktiebolag, som redan är registrerat och redo att användas. Det finns ingen tidigare verksamhet inom ett lagerbolag. Detta innebär att det inte heller finns några skulder, avtal eller tillgångar.

Vi här hos FaktaFinans hjälper dig med att starta lagerbolag snabbt och enkelt. Ta alltid kontakt med vår kundtjänst för att se om vi har några lagerbolag på lager.

Varför starta ett lagerbolag?

När du väljer att starta lagerbolag, så är detta ett sätt som du kommer att spara mycket tid samt slippa mycket byråkrati. Själva processen med att starta ett vanligt aktiebolag, kan vara både långsamt och tidskrävande.

Genom att du väljer att starta ett lagerbolag, så slipper du allt krånligt pappersarbete, och kan direkt börja arbeta med din verksamhet. Detta är en stor fördel, speciellt när du snabbt vill komma igång med ett bankkonto samt upprätta avtal.

Hur man startar ett lagerbolag

När du vill starta lagerbolag så är detta en process som kommer att inkludera, ett antal olika steg, dock är det viktigt att förstå att varje steg så att allt går helt korrekt till.

Välj ett bolag som tillhandahåller lagerbolag

Det första steget, och det mest uppenbara, är att du behöver först hitta ett bolag som kan hjälpa dig starta lagerbolag. Det är här vi på FaktaFinans kommer in. Vi kommer att hjälpa dig komma igång med ett lagerbolag omgående. Du kan snabbt och enkelt starta ditt lagerbolag, genom att kontakta en av våra account managers.

Övertagande av bolaget

Efter att du har valt och betalat för ditt lagerbolag hos FaktaFinans, så är det nu dags för dig att ta över bolaget. Detta kommer helt enkelt att omfatta att du fyller ut och signerar dina överlåtelsehandlingar. Detta inkluderar saker som, överföring av aktier, samt ägarskapet. Du kommer även behöva utse en ny styrelse samt skicka in allt detta till Bolagsverket i Sverige. Om du väljer att byta namn på ditt företag, eller ändra verksamhetsbeskrivningen, så görs detta även i detta steg.

Betalning och formell registrering

Nu när du har sett till att alla dokument och bolags förändringar är på plats, så är det nu dags för dig att genomföra din betalning till FaktaFinans. Kostnaden för ett lagerbolag, kommer att variera, beroende på hur gammalt bolaget är, samt vilka tjänster du har beställt via FaktaFinans. Efter din betalning så kommer du nu att vara den officiella ägaren av företaget. Du kan nu börja driva din verksamhet.

Fördelar med att starta ett lagerbolag

Att använda ett lagerbolag för att starta sin verksamhet har flera fördelar, både vad gäller tid, juridiska aspekter och administration.

Snabb etablering

Den absolut största fördelen med att starta lagerbolag är snabbheten i hur du kan komma igång. Då aktiebolaget redan är registrerat och etablerat, så kan du direkt börja fakturera ifrån ditt AB. Det enda som kan behövas göras är att du måste gå genom de administrativa stegen för att ta över bolaget.

Detta kommer att inkludera saker som att byta styrelse, bolagsnamn samt uppdatera verksamhetsbeskrivning.. Detta kan FaktaFinans göra åt dig på bara ett par dagar.

Mindre administrativt arbete

Genom att du startar ett lagerbolag via FaktaFInans så kommer du slippa allt krångliga administrativa arbete, som brukar komma med att starta bolag online. Detta inkluderar saker som, att behöva fylla ut en massa dokument, och skicka in till Bolagsverket i Sverige, till att invänta din registrering samt godkännande.

Allt detta kommer att vara hanterat åt dig efter du köpt ditt lagerbolag via FaktaFinans. Detta gör så att du direkt kan fokusera på ditt bolag.

Omedelbar trovärdighet

När du köper lagerbolag, så kommer du även att ha skapat en trovärdighet gentemot dina klienter. Detta då ett lagerbolag redan har ett organisationsnummer, som har existerat en viss tid. Även om ditt uppstartade lagerbolag inte har verksamhet, så kommer ett äldre organisationsnummer, förmedla en kontinuitet samt stabilitet. Detta kommer att vara till en stor fördel, när du hanterar klienter, investerare och leverantörer.

Flexibilitet vid val av företagsnamn

När du vill starta upp ett företag, så är det inte alltid så säkert att ditt valda bolagsnamn är ledigt. Genom att du väljer att starta lagerbolag, så kommer du oftast att få hjälp med att byta namn, till ett annat. Om nu detta bolagsnamn är ledigt. Detta kommer att ge dig en hög grad utav flexibilitet samt att du säkerhetsställer att ditt bolag representerar ditt varumärke korrekt.

Lägre risk för registreringsproblem

Det kan ibland vara jobbigt och krångligt att starta företag. Ett exempel är om ditt bolagsnamn, redan är taget, eller om du behöver komplimentera något inom dina bolagsdokument. När du startar ett lagerbolag, så har allt redan blivit registrerat korrekt, och du kan starta omgående.

Juridiska och administrativa överväganden

När du väljer att driva ett lagerbolag, så kommer detta att innebär att du kommer behöva följa vissa administrativa och juridiska krav. Exakt som med alla aktiebolag

Anmälan av styrelse och verklig huvudman

Du ska tänka på att när du tar över ett lagerbolag, så måste du alltid anmäla alla de nya styrelsemedlemmarna samt den som ska vara den verkliga huvudmannen, till Bolagsverket. När vi talar om en verklig huvudman, så innebär detta de personer som har kontrollen i ett bolag. Detta är lag och det är för att kunna säkerhetsställa en viss transparens.

Företagets verksamhetsbeskrivning

Om det redan finns en verksamhetsbeskrivning i bolaget, som inte stämmer med det som du vill arbeta med, så är detta viktigt att du ändrar på så snabbt som möjligt. Detta kan du göra direkt efter att du har startat ditt lagerbolag.

Bolagets namn

Om du skulle vilja ändra namnet på ditt bolag, så kan detta göras genom att du skickar in ett nytt företagsnamn. Det är alltid viktigt att du först kontrollerar att det namn som du vill ha, inte redan är taget.

Årsredovisning och skattedeklarationer

Som med alla andra aktiebolag, så kommer ett lagerbolag att vara skyldig att, skicka in en årsredovisning samt skattedeklarationer vart år. Det är alltid viktigt att du har koll på, de olika deadlines, samt att ditt lagerbolag kommer uppfylla, alla de skyldigheter som krävs vart år till Bolagsverket och Skatteverket.

Bankkonto och bokföring

Efter att du har tagit över ditt lagerbolag, så är det nu dags för dig att öppna upp ett bolagskonto. Detta är ett måste, då du behöver motta kapital ifrån dina kunder och klienter. Sedan så rekommenderar vi alltid att du även ordnar ett bra bokföringprogram. Detta kommer att underlätta din hantering av ditt bolag.

Utmaningar med lagerbolag och hur du övervinner dessa

Även då det finns många bra fördelar med att starta lagerbolag, så finns det även ett antal utmaningar som du måste kringgå.

Kostnader

Det kommer att kosta dig mer pengar att starta lagerbolag, jämfört med att starta ett aktiebolag. Detta är för att du slipper starta upp allt från grunden, samt att ett lagerbolag har allt klart och redo redan.

Begränsad kontroll över bolagets historik

Då ett lagerbolag redan är registrerat så kommer du att ha mindre kontroll över, historiken ifrån tidigare. Detta även då det inte skett någon tidigare aktivitet i bolaget. Du ska dock alltid dubbelkolla att företaget inte har några skulder kvar ifrån tidigare, eller att det finns några juridiska förbindelser.

Trovärdighet och transparens

Om du väljer att byta namn på ditt bolag, eller dess verksamhetsbeskrivning, så kan det finnas en risk, att detta kommer att ses som otydligt eller att det kan ta tid för dina klienter att veta vad ditt bolag, sysslar med. Det är viktigt att du är transparent i ditt bolag. Du ska alltid vara tydlig med dina förändringar, både externt och internt.

Följa lagar och regler

Som med alla bolag, så är det alltid viktigt att ditt lagerbolag, kommer att följa alla regler och lagar. Detta kommer att inkludera, att du håller koll på bokförings regler samt skatteregler. Du behöver även följa anmälningspliktiga händelser in till Bolagsverket. Här kan det vara en fördel för dig att anlita en jurist eller liknande.

Sammanfattning

Att starta lagerbolag, kommer både vara ett effektivt och snabbt sätt som du kan starta din verksamhet. Speciellt om du har lite tid till övers, och du vill kunna undvika den administrativa delen, av att starta ett nytt bolag. Fördelarna med att starta lagerbolag, är snabb registrering, minimerat administrativt arbete samt en direkt trovärdighet.

Du ska dock även vara medveten om de olika utmaningarna som tillkommer med att starta lagerbolag. Detta är saker som höga kostnader, samt en mer begränsad kontroll över ditt företagshistorisk. Genom att du noga överväger alla dessa olika faktorer, så kommer du att kunna välja att följa de administrativa och juridiska kraven, du behöver, för att kunna driva och starta lagerbolag online.

Att starta lagerbolag är en perfekt lösning för många företagare. Dock är det viktigt att du väljer att anpassa hela processen utifrån dina egna behov och mål. När du har rätt kunskaper och förberedelser, så kommer ett lagerbolag, verkligen att vara en kraftfull startpunkt för dig.