Digital Nomad

Faktafinans
digital-nomad

Digital nomad är en person som har valt att skapa sig själv en geografisk flexibilitet och frihet. Detta med hjälp av digitala hjälpmedel. Tur nog så har dagens digitalisering verkligen gett oss möjligheterna att kunna arbeta ifrån vilken plats som helst i världen. Det enda som du kommer att behöva är en internetuppkoppling.

En ständigt ökande trend

Att välja ett distansjobb har verkligen blivit stort bland anställda, entreprenörer och frilansare. I minst under coronapandemin så blev detta arbetssätt som fler valt. Att jobba hemifrån underlättar verkligen för den som vill leva ett liv med frihet och enkelhet.

Enligt en studie gjort utav McKinsey, så visade det sig att 80% av de som deltog, tycker om att arbeta hemifrån.

Då allt fler personer vill arbete hemifrån ,så ser vi nu hur allt fler arbetgivare, väljer att välkommna digitala nomader, och på ett sådant sätt som hjälper landets ekonomi. Estland är ett bra exempel på ett av de länder som erbjuder ett så kallat digital nomad visum. Detta kallas e-recidency, vilket innebär att man har ett digitalt EU medborgarskap.

Hur blir man en digital nomad?

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.