Kreditkort med försäkringar

Faktafinans
Kreditkort med försäkring

kreditkort-med-försäkringDe flesta kreditkort som du kan beställa kommer att ha en eller flera försäkringar som ingår. Du kan även alltid köpa till dig flera försäkringar om du så önskar. Kostnaden på dessa kreditkort med försäkring, kommer att variera, beroende på vilken försäkring du väljer.

Vi kommer i denna guiden gå genom allt du behöver veta för att hitta, det absolut bästa kreditkortet med försäkringar. Samt så kommer vi ge dig tips och råd, om hur du sa agera vid en olycka.

Jämför kreditkort med försäkringar

För att du ska kunna jämföra kreditkort med försäkring, så ska du alltid tänka på vilka försäkringar som du kommer att ha mest användning utav. Om du exempelvis reser mycket, så är det en bra ide att du kollar på vad som täcks utav din reseförsäkring, samt vilka villkor som gälller. Om du vet med dig att du kan vara lite klantig ibland, så kan det vara en bra ide att välja ett kreditkort med försäkring som har en allrisk. Du ska dock aldrig glömma av faktorer som kreditvilkor och årsavgifter.

Vilka försäkringar ingår?

Den absolut vanligaste försäkringen som brukar ingå i ett kreditkort är en så kallad reseförsäkring. De andra försäkringar som är vanligast är fordonsförsäkringar och försäkringar som täcker handel online. Dessa typer av försäkringar brukar ingå med vissa kort, samtidigt som de kostar extra med andra kreditkort. Här nedan så kommer vi att gå genom de absolut vanligaste försäkringar som brukar ingå med kreditkort med försäkring.

Reseförsäkringar

Med merparten av kreditkort samt även en andel debetkort, så erbjuds det en reseförsäkring, som inkluderar de resor som du betalar helt och hållet, eller enbart delvis med detta kort. Dessa typer av reseförsäkring är ett komplement, och absolut inte en ersättning för en vanlig reseförsäkring, som exempel vis brukar ingå i din hemförsäkring.

Din hemförsäkring kommer att hjälpa dig om du blir utsatt för brott, eller om du blir sjuk, under din resa. Det kan handla om att du måste besöka ett sjukhus, eller att du måste flygas hem med ambulansflyg. Dock har dessa hemförsäkringar oftast ett dåligt skydd emot, mindre allvarliga händelser, samt att de har en självrisk.

Den reseförsäkring som du får med ditt kreditkort, kommer dock att vara riktigt bra om du skulle råka ut för ett allvarligt brott, men även oväntade händelser som kan sätta käppar i hjulet, för din resa. Dessa kreditkort med försäkring brukar även innehålla ett avbeställningssskydd, som kommer att ge dig dina pengar tillbaka, om du skulle missa din resa på grund utav sjudom eller att du får en ersättning vid borttappat bagage eller försenat flyg.

Allt fler reseförsäkringar kommer även även att ge din en självriskreducering om du hyr en bil eller en ersättning vid förseningar. Denna typ av försäkring, som brukas kallas för hyrbilsförsäkring, kommer att täcka den absolut högsta självrisken, som försäkringen som den du har hos biluthyraren. Villkoren för dessa reseförsäkringar kommer alltid att variera baserat på de olika korten. Just därför så rekommenderar vi att du alltid kollar upp dessa innan din resa utomlands.

Fordonsförsäkringar

Allt fler kreditkort, speciellt dem som ges ut i samband med att ex bensinkedjor, erbjuder olika typer av försäkringar eller liknande, är väldigt förmånligt för dig som har en bil. Bra exempel på dessa är:

  • Feltankningsförsäkringar: Detta är en försäkring som kommer att ge dig en ersättning om, du får en kostnad för att sanera din bensintank, efter att du gjort en feltankning. Om du vill att denna försäkring sa gälla, så måste du ha betalat för bensinen med detta specificka kreditkort med försäkring.
  • Ersättning vid förlust av fordonsnyckel: Detta är en försäkring som kommer att ersätta kostnader som kommer för att göra uppdyrkning samt nya lås, om en nyckel skulle bli borttappat eller stulet.
  • Självriskskydd vid bärgning och vägassistans: Detta är en försäkring som kommer att ge dig kapital för din självrisk, precis som din vanliga bilförsäkring.

Försäkringar vid shopping

Andra vanliga försäkring som kreditkort med försäkring erbjuder är oftast tillläggstjänster eller helt kostnadsfritt. Detta handlar om dem inom shopping. Dessa är:

Leveransförsäkring: Denna försäkringen ger dig dina pengar i retur om produkten du har beställt har skadats eller skulle försvinna under din leverans.

Utökad produktgaranti: Detta ger dig exakt samma skydd som när du köper en produkt. Dock med ett par år extra.

Allriskförsäkring: Detta kommer att ersätta kostnaden för att fixa en produkt eller vara. Alternativt att du får en produkt som är motsvarande.

Prisgaranti: Detta kommer att ge dig mellanskillnaden tillbaka om du hittar samma produkt till ett billigare pris.

Om olyckan är framme

Sättet som du ska gå tillväg om det sker någonting som din försäkring täcker, kommer helt och hållet att bero på utgivaren av ditt kreditkort med försäkring. Detta kan du alltid hitta på deras hemsida, eller genom att du kontaktar deras support. Det finns oftast ett formulär, som du kan fylla ut helt digitalt. Det är viktigt att du sparar så mycket information som möjligt om vad det är som har skett. Detta kan vara allt ifrån bilder, till kvitton.

Du ska ha det i åtanke att du inte kan få en ersättning för två olika försäkringar på samma tid. Ett exempel här är om att händelse täcks utav din reseförsäkring eller hemförsäkring. Det kan dock vara en smart ide att ansöka om en ersättning ifrån bägge, för att få ut det som täcker bäst.