AB i England

Faktafinans
ab-i-england

Ab i England (Ltd bolag) har snabbt blivit otroligt populärt bland svenska entreprenörer och företagare. Idag startar allt fler ett engelskt aktiebolag, då de söker en affärsvänlig och flexibel miljö. Vi kommer i den här artikeln att gå genom hur du kan starta ditt egna AB i England via FaktaFinans bolagsregistreringstjänst.

Vad är ett aktiebolag i England?

ab-i-englandEtt engelskt aktiebolag eller ett Ltd bolag som det även heter, är sin egna separata juridiska enhet. Detta innebär att ekonomin i ett engelskt aktiebolag är separerat ifrån aktieägarnas ekonomi. Så vad detta innebär helt enkelt är att ett företag kommer alltid att stå för sina egna skulder, samt rättsliga åtaganden. På så sätt så är aktieägarnas tillgångar alltid skyddade, så länge de agerar inom lagens ramar så klart. Detta är en av de absolut största fördelar med att starta Ab i Storbritannien.

Fördelar med att starta aktiebolag i England

Det finns mängder utav fördelar med att AB i England. Här nedan går vi genom ett antal av dessa:

✅ Begränsat ansvar

Som vi nämnde tidigare så är den av de bästa fördelarna med AB i England, det begränsade ansvaret, för dig som aktieägare. Vad detta helt enkelt innebär, är att om företaget skulle hamna i svårigheter, så kan aktieägarna, enbart förlora det pengar so de har investerat i verksamheten. Dock är deras personliga tillgångar alltid skyddat.

✅ Skattefördelar

När det kommer till beskattning i UK, så finns det ett flertals fördelar för dig som företagare. Skatten är väldigt konkurrenskraftig och betydligt lägre än i andra europeiska länder. Sedan kommer du att ha stora möjligheter att göra avdrag för vissa kostnader, samt vissa investeringar, innan din beskattning. Detta kan ytterligare minimera din beskattning.

✅ Enkel registreringsprocess

Att starta bolag i England är en väldigt snabb process. När du väljer att starta ett AB i England, via FaktaFinans, så kan du alltid känna dig trygg och säker, på att hela processen kommer att skötas på det mest effektivast sätt. Vi försöker få alla våra klienters limited bolag, registrerade inom 24-48 timmar.

✅ Globalt rykte

Ab i England har verkligen ett bra rykte, internationellt. Detta kommer att förenkla för bolag, som vill bygga affärsrelationer globalt. Storbritannien har verkligen ett av de mest reglerade affärssystemen ,samt är de välkända och respekterade över hela världen.

✅ Kapitalanskaffning

Med ett engelskt aktiebolag, så har din verksamhet möjligheten att emittera aktier. Detta för att kunna samla in pengar och kapital. Detta är en viktig fördel, om ett företag ska expander och växa snabbt. Då detta kommer att locka in flera investerare.

Hur man startar ett engelskt aktiebolag

Nu har vi gått genom de olika fördelarna med att starta Ltd bolag i UK. Så nu ska vi kolla närmare på exakt vad vi kommer att behöva ifrån dig, för att kunna hjälpa dig registrera ditt Ltd bolag:

Förberedelser

Innan vi kan hjälpa dig med din bolagsregistrering, så är det viktigt att du förstår dig på, ett antal grundläggande saker:

  • Företagsnamn: Du behöver först och främst komma på ett bra bolagsnamn, för din verksamhet. Vi kommer alltid att dubbelkolla först och ditt bolagsnamn är ledigt. Du får tyvärr aldrig ha ett namn som är för snarlikt, ett annat redan registrerat bolagsnamn. Ditt bolagsnamn får inte heller innehålla några stötande eller kränkande namn.
  • Bolagets adress: Du behöver ha en så kallad fysisk adress registrerat i England. Detta kommer att vara ditt bolags officiella adress. Detta kan antingen vara en bolagsadress, dock så väljer många att använda sig av en, virtuel kontorsadress. Detta är så att de slipper ha ett fysiskt kontor i landet.
  • Direktörer och aktieägare: Ett Ltd bolag kommer enbart att kräva en aktieägare och en direktör. Samma person kan även sitta som både aktieägare samt direktör. Det finns inte heller några krav på att en aktieägare eller direktören måste bo i landet.
  • Aktiekapital: En av de största fördelarna med ett engelskt aktiebolag, är att det inte finns några som helst krav på ett aktiekapital. Dock så kommer du behöva starta ditt bolag i England med minst £1 per aktie.

Registreringsprocessen för AB i England

Nu när du har allt det som du behöver på plats, så kommer FaktaFinans att skicka ut en invoice för betalningen för ditt AB i UK. Så fort betalningen är mottagen, så kan FaktaFinans påbörja registreringen av ditt Ltd bolag i England. Detta kommer att göras direkt via vårt Brittiska ombud som ser till att all registrering sker enligt brittiska regler och lagar.

Så fort registreringen av ditt AB i storbrittanien är klart, så kommer du att motta alla bolagsdokument direkt via e-post. Du kommer alltid ha en kontaktperson hos oss, som eventuellt kan hjälpa dig med frågor och funderingar gällande extra tjänster till ditt bolag. Vi bistår även med tjänster som Trademark, Hemsida, SEO mm.

Efter registrering: Vad händer härnäst?

Efter att ditt Ltd bolag är registrerat och klart i England, så kommer det vara ett antal viktiga punkter, du behöver tänka på för att säkerhetsställa att du följt alla lagar och regler:

Registrera en filial eller inte: Efter att ett engelskt aktiebolag är registrerat, så är det upp till dig att besluta dig för om du vill aktivera bolaget i England eller i Sverige. Om du vill aktivera ett aktiebolag i England, så kommer du behöva göra din registrering hos de nödvändiga myndigheter i England.

Om du istället vill aktivera ditt SUF bolag i Sverige, så behöver du fullfölja din registrering hos Bolagsverket. Steget efter detta är att registrera ditt bolag för F-skatt om du vill fakturera ifrån din svenska avdelning.

Öppna bankonto: Det är otroligt viktigt att du öppnar ett bankkonto för ditt bolag. Detta så att du kan motta kapital för dina produkter och tjänster. FaktaFinans hjälper dig med uppsättningen samt registreringen av ditt företagskonto. Här rekommenderar vi oftast en neo bank eller digital bank, då dessa erbjuder dig de bästa fördelarna.

Redovisning och Bokföring: Vi rekommenderar att innan du startar upp ditt AB i England, att du även tänker på hur du ska hantera din bokföring samt redovisning. Detta kommer att inkludera saker som att anlita en revisor eller användningen av ett bokföringsprogram. Fråga en av våra account managers om de bästa valen här.

Företagsförsäkring: Du borde även överväga att teckna en företagsförsäkring när du startar ett engelsk aktiebolag. Detta kan handla om egendomsförsäkring, ansvarsförsäkring eller en försäkring för dina anställda.

Juridiska och skattemässiga överväganden

Det är väldigt viktigt att du förstår dig på de olika skattemässiga förpliktelserna samt de juridiska, som kommer med att starta och driva ett Brittiskt AB.

Årsredovisning och bolagsdeklaration

Alla som har ett AB i UK, kommer att lämna in en en årsredovisning, samt en bolagsdeklaration, varje år till Brittiska bolagsverket. Din årsredovisning kommer att visa ditt bolags finansiella ställning, samt dina resultat under årets lopp. Sedan kommer din bolagsdeklaration, att bekräfta de grundläggande uppgifterna gällande ditt bolag. Detta inkluderar saker som aktieägare, direktörer samt din registrerade adress.

Bolagsskatt

När det kommer till bolagsskatt på ditt bolags vinster ,så måste dessa deklareras genom, det som kallas “Company Tax Return”. Skatten för ett AB i Storbrittanien ligger idag på 19%. Detta kan dock variera helt och hållet beroende på olika politiska beslut.

Det är viktigt att du håller dig själv uppdaterad på de olika förändringarna i skattesatsen. Samt att du betalar in dina skatter och avgifter i tid. Detta för att slippa eventuella räntor och böter.

Moms

Om ditt Ab i Gb omsätter mer än £85,000 per år, så kommer du att behöva registrera dig för moms i England. Momsen kommer att läggas till på merparten av dina tjänster och varor, som du säljer. Du måste själv hålla koll på dessa, samt rapporterar in all din moms på inköp.

Vanliga utmaningar och hur man övervinner dem

När du väljer att starta ett AB i Storbritannien, så kan det medföra ett par utmaningar. Detta gäller speciellt för dem som inte är bekanta med deras kultur samt lagstiftningen.

Förståelse för den brittisk affärskulturen.

Det kan ibland vara svårt att känna till hur den brittiska affärskulturen fungerar, speciellt om du kommer ifrån ett helt annat land. Det finns ett visst antal, oskrivna regler och förväntningar kan ibland ta tid. Det är dock viktigt att kunna nätverka och skapa sig bra och stabila affärsrelationer. Här kan FaktaFinans hjälpa dig genom vårt nätverk av framgångsrika entreprenörer och investerare.

Efterlevnad av regler och förordningar

Att kunna vara säker på att bolaget följer alla de relevanta regler och lagar, kan ibland vara svårt. Det är viktigt att du regelbundet håller koll på ett bolags olika rutiner och processer. Detta för att vara säker på att allt görs korrekt. Om du känner att detta kan vara lite för överväldigande, så rekommenderar vi att du kontaktar din personliga account manager för mer hjälp.

Hantering av skatt och bokföring

Sedan är hanteringen av din bokföring även väldigt viktigt, när det kommer till engelsk aktiebolag. Detta kan vara och kännas mycket, speciellt när du inte riktigt vet hur det fungerar. Vi rekommenderar att du anlitar en av våra samarbetspartners som arbetar med revisionstjänster.

Sammanfattning

Att starta ett AB i UK, kan erbjuda dig mängder av fördelar. Detta är inklusive ett begränsat ansvar, skattefördelar, samt att du kan vara aktiv på en global marknad. Genom att du väljer att följa dessa steg. Genom FaktaFinans bolagsregistreringstjänst så kommer du att framgångsrikt, kunna driva och registrera ditt AB i England.